SNEŽNE OGRAJE

 
Sistem snežnih ograj za zaščito pred snežnimi plazovi SPIDER® Avalanche so narejeni iz spiralnih jeklenih mrež S4/230. Sile, ki nastajajo zaradi pritiska snega se preko snežnih mrež prenašajo do stebrov v sidrišča in v vrvna sidra. Sistemi so primerni za višine snega Dk 2.5, 3.0 in 3.5 m.


Brošura SPIDER® Avalanche v angleškem jeziku je dostopna na spletni strani Geobrugg. Glavne značilnosti dimenzioniranja sistemov so podane v ''Smernicah za načrtovanje protilavinskih ukrepov na območju proženja plazov'', ki so jih izdali WSL, SLF in FOEN. Zahteve iz priporočenih smernic se skoraj brez izjem uporabljajo po celem svetu.

 

  • V obdobju brez snega zaščitne ograje SPIDER® Avalanche zagotavlja tudi sorazmerno učinkovito zaščito pred padajočim kamenjem. Njihova elastična zasnova jim omogoča, da absorbirajo visoke dinamične energije, brez da bi se ob tem poškodovali.
  • Zaščitne ograje SPIDER® Avalanche so zasnovane kot izredno lahka konstrukcija, primerna za namestitev v težkih in težko dostopnih terenih.
  • Zaradi svojega dizajna so konstrukcije praktično nevidne tako poleti kot tudi pozimi. Zato so ti sistemi posebej primerni za uporabo na območjih, kjer je razvit turizem in na območjih, ki so namenjena rekreaciji.
  • Zaščitne pregrade ne povzročajo senčnih predelov, kar bi lahko negativno vplivalo na rast vegetacije.
  • Imajo malo sestavnih delov, zato je namestitev enostavna.
  • Modularna zgradba omogoča odlično prilagajanje terenu.

 

Konstrukcija sistema SPIDER® Avalanche je sestavljena iz podajne, elastične mreže SPIDER® S4/230, okroglih jeklenih stebrov, talne plošče, vrvnih sider , jeklenic in sekundarne mreže. Elemente sistema je mogoče sestaviti modularno, na način, ki čim bolj ustreza topografiji terena in značilnostim tal. Modularna zgradba dovoljuje enostavno zlaganje potrebnega števila modulov v linijo. Vsak element je dolg 3,5 m ali 4,0 m. Talna plošča je zasnovana na način, da ne potrebuje dodatnega sidranja, kar pripomore k hitrejši in cenejši montaži.

 

Za sistem je značilna visoka stopnja učinkovitosti in dolga življenjska doba. Sistem je zaščiten proti rjavenju s Al/Zn prevleko GEOBRUGG SUPERCOATING®. Montaža na terenu je hitra in učinkovita, z uporabo standardne vrtalne opreme.